Vârstele mele

A fost o vreme în care tot ce-mi doream era viața de noapte. Îmi amintesc perfect o seară în club când, în mijlocul unui mix hipnotizant, Serena mi-a spus:

-Eu nu-s pregătită să renunț la viața asta, la nopțile astea. Nu pot!

Am aprobat-o. Aveam vreo 25 de ani, eram deja într-o relație de câțiva ani și, deși cochetam cu ideea de a lega nodul, viața aceea de noapte mă atrăgea mult mai tare. Era tot ce-mi doream atunci.

Zilele trecute m-am întâlnit cu o cunoștință. Suntem aproximativ de-o vârstă, dar ea are deja doi copii. Fără să deschid eu subiectul, mi-a spus că nu duce deloc lipsa perioadei de burlăcie, că e tare fericită acum. Confesiunea i-a fost urmată de o serie de critici:

-Da’ ce te-ai îngrășat așa; am crezut că ești gravidă!? Și sprâncenele astea?!*

Ok, m-am ofticat! Nu am reacționat; nu reacționez în veci și apoi mi-e ciudă că țin în mine. Apoi, privind toată situația la rece, mi-am dat seama că toată declarația asta de fericire e pe jumătate adevărată; motiv pentru care a refulat criticându-mă. Cred sincer că e fericită și împlinită; nu cred însă că viața ei de acum e tot ce și-a dorit și imaginat. Nu cred că doi copii mici și extrem de activi și un soț gras e fericirea deplină. Nu cred că nu oftează noaptea, între sforăitul lui și scâncetele lor, după zilele și nopțile acelea în care lumea era a ei. Nu cred și gata!

Am depășit de mult perioada de pasăre de noapte. Din când în când mi-e dor de sentimentele ce le aveam atunci, de felul în care o seară în oraș mă făcea să mă simt, de pregătirile intense de dinainte și de felul în care analizam a doua zi, alături de Serena, fiecare mișcare din seara precedentă.

A venit apoi vremea în care am vrut să experimentez. S-a întâmplat după ce m-am întors la viața de burlacă. Am vrut să încerc totul.. și am încercat. Cu siguranță nu TOT, dar am trecut prin experiențe cum nu-mi puteam imagina că există. Până atunci am fost precum Maggie Carpenter (Julia Roberts) din „Runaway Bride” care habar nu avea ce omletă îi place și mereu preferata ei era, de fapt, preferata logodnicului ei. După un timp a trecut și dorința asta. Până la urmă e și asta o perioadă din viața fiecăruia: curiozitatea.  La început credeam că îți dai seama, după doar o noapte, dacă vrei să rămâi alături de cineva. Habar nu aveam ce prostii gândeam! Dacă ai suficientă răbdare și curaj să treci peste acea primă seară penibilă, realizezi că cel mai de calitate sex nu e cel ca-n filme ci e acela ce-l faci împreună cu persoana în fața căreia poți sta fără mască.

Când am ajuns să înțeleg asta, m-a schimbat complet.

A venit apoi vremea în care am spus că îmi doresc să plec undeva, să nu cunosc și să nu mă cunoască nimeni. Hai să fim serioși, cu toții am spus asta măcar o dată-n viață. Ghici ce: dorința mi-a fost îndeplinită! Bine te-am găsit octombrie, bine te-am găsit job nou! O să fiu mereu plecată în locuri unde nu o să cunosc și nu o să mă cunoască nimeni. Am cerut, am primit și acum mi-e frică de mor. Mi-e frică de singurătate și necunoscut. Pe vremea când viața de noapte era totul și habar nu aveam ce omletă-mi place, o ocazie ca asta nu m-ar fi speriat deloc. E însă și asta o perioadă. Tuturor ne e frică în viață; se spune însă că cei care au îndrăzneala să recunoască asta cu voce tare sunt cu adevărat curajoși.

518f000d51e07c435df2192af82f979b

*Cum să-mi spună că-s gravidă?? Am fost în concediu, am pus pe mine vreo 3 kile și acum e sfârșitul lumii?? Atât de tare m-a afectat că mi-a spus asta, încât și acum mă roade. După operația la picior de la începutul verii, acum m-am reapucat de alergat.. pe când vin ploile. Minunat!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s