Bărbatul misterios (ca să nu zic ciudat)

898bc0149577121da079c8609954f240Îl știu pe tipul ăsta de câțiva ani. Prietena mea cocheta cu el pe atunci; eu eram într-o relație serioasă. Ieșise ea de câteva ori cu el și apoi nu s-a mai auzit nimic de el. Cunoscând-o, am pus în cârca ei tăcerea lui subită. Ca o prietenă adevărată ce eram, am considerat că e cazul să fac ceva în direcția asta: era totuși vorba de fericirea și viitorul ei. În a doua zi de Paște, pe când iubitul meu era la stropit (obicei de Paște), mi-am luat inima în dinți și l-am căutat pe tip la firma lui (el nu mă cunoștea) și l-am invitat la o cafea. I-am turuit apoi vreo două ore că dragostea nu e mereu foc de artificii, că uneori  vine treptat și poate ar trebui să o mai sune pe Suzi (care avea nevoie de invitație specială și când venea vorba de o cafea). La sfârșitul întâlnirii l-am rugat frumos să nu spună nimănui de întâlnirea noastră (și mai ales ei, că m-ar fi belit de vie). El a zâmbit și a promis că o va suna.

Se pare că a sunat-o, dar mereu în momente nepotrivite după spusele ei. Nu s-a ales nimic de sacrificiul meu din ziua de Paște. Ca să nu mai vorbesc de rușinea ce mă mânca de câte ori mă întâlneam cu el întâmplător. Între timp, Suzi s-a căsătorit și are o fetiță.

El mi-a devenit client la magazinul de pantofi. Ne mai sunam cu câte o problemă profesională. Exact după despărțire el a fost primul care mi-a stârnit interesul ca bărbat. Știa de relația mea, așadar i-am explicat repejor că sunt singură. Mereu venea cu aceeași propunere: ar trebui să ne vedem la o cafea.. Și, de absolut fiecare dată, telefonul nu mai suna. După vreo câteva întâniri din astea accidentale care mereu se terminau cu aceeași ar trebui să ne vedem la o cafea.. mi-am propus ca data următoare când începe propoziția să i-o tai repede: Auzi mă băiatule, nu are sens sa consumi oxigenul aiurea. Știm amândoi că nu o să mă suni, așadar nu te obosi să termini propoziția.

Era bun discursul, așa-i? Bine ar fi fost și dacă mă țineam de el.

De vreo lună iar ne-am întâlnit accidental. Eu mă topeam în fața vitrinei cu cățeluși de vânzare, el cumpăra mâncare pentru cânii lui. M-a salutat, m-a strâns în brațe (ca niciodată) și a rostit deja faimoasa ar trebui să ne vedem la o cafea... Eu, proaspăt ieșită de la masaj și relaxată din cale afară, n-am avut dispoziția necesară să-i turuiesc discursul. El a continuat: aș vrea să merg si eu mai des la masaj, ori la spa. Ar trebui să mergem împreună. Eu: Vai, sigur că da! Te rog doar să mă anunți din timp, să apuc să merg la epilat, dacă tot vrei să mă duci la băi. Eul meu interior se prăpădea de râs. Cum Doamne iartă-mă să zic: mă duci la băi???

În fine, trec câteva zile. Ideea fusese că urma să mergem la o cafea înainte cu câteva zile de faimoasele băi. Ajunge ziua cu pricina, ora cu pricina. Nu mai sună tipul. Îmi făcusem oricum alte planuri, de rezervă. Mă enervez în utima clipă și îl sun eu pentru a-l anunța că mi-am făcut alte planuri. El a insistat la telefon să ieșim în momentul acela la cafea. A venit după mine. A fost minunat. Am stabilit ca peste 2 săptâmani să mergem undeva la un spa. Evident, nu a mai sunat.

Zilele trecute l-am invitat la o cafea printr-un sms. M-a sunat și ne-am văzut imediat. De data asta nu am mai stabilit nimic pentru perioada ce vine. Întâlnirea a fost iar una foarte naturală și plăcută.

Un prieten are o amică ce a ieșit cu el în urmă cu ceva timp. Spunea că-l consideră un ciudat. Ciudat îl găsesc și eu. Și nu pot nicicum să-l înțeleg. Am ajuns să îmi pară rău că am judecat-o atunci pe Suzi. Chiar nu fusese ea de vină.

Azi mi-a trimis două mesaje consecutive cu urări pascale. Le consider universal-trimise (deși nu rețin să-mi fi trimis și de Crăciun).

Ce bărbat normal, frumos și de succes nu are pe nimeni și mai stă și cu ai lui?

Dar și mai important, unde tot găsesc eu numai asemenea bărbați????

(sursa foto)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s