Un apel misterios ce a schimbat TOT

Oare câte femei au suspinat pe melodia Deliei – „Ce are ea”? Am dat peste ea mai devreme în timp ce butonam telecomanda. Nu m-a prins melodia, dar recunosc că are un vers ce mă duce mereu cu gândul la el: tu și fără flori ești ușor de iubit.

Îmi retușasem sprâncenele în urmă cu vreo două luni și, ieșind de la Dănuca mea, gândul mi-era numai la el. Mă enervase rău cu o seară înainte și i-am trimis un mesaj fix din fundul sufletului. Practic îi făcusem vânt și acum mă rodeau remușcările. L-am sunat, de pe numărul de serviciu (nu eram sigură că mie îmi va mai răspunde vreodată în viața asta și numărul acela nu-l știa). I-am spus că am nevoie de aer și mă voi plimba până la el (fix în ălalalt capăt de oraș).

-Trec pe lângă Mec, ai nevoie de ceva?

-N-am nevoie de nimic, numa’ haide.

Era 10 seara și în fața la Daytona stătea tăntica cu flori. Mi-am cumpărat un buchețel de bujori și am mers în drumul meu. El mă aștepta pe banca din fața blocului lui. Am povestit nimicuri aproape două ore.

-Vezi, eu nu trebuie să cumpăr flori. Femeile vin la mine cu ele gata cumpărate.

De asta versul ăla mă face să mă gândesc la el.

Nu va fi vreodată nimic serios între noi. O știu de azi. Prietena mea mi-a dat zilele trecut un număr de telefon misterios; urma doar să sun, să mă prezint, să ofer data nașterii mele și apoi să întreb ce mă frământă. Mi-au trebuit 3 zile și o operație subită la picior până să mă hotărăsc să sun. Am trecut peste formalitățile inițiale și apoi m-a întrebat ce mă interesează. Am decis că vreau să știu doar detalii privind viața mea sentimentală (și totuși, cum ar fi putut misteriosul de la capătul firului să știe așa ceva?)

-Pe tine nu te-a iubit nimeni încă. Și nu-mi spune că e suficient că ai iubit tu, pentru că nu e; aia nu e iubire dacă nu vine de la amândoi. Nu l-ai cunoscut încă.

-Sigur nu?.. Nu cumva e cel ce e acum în viața mea?

-Nu e nimeni în viața ta, ești singură! Sau mă înșel și e scris deja cu pixul pe ciorapul ala de-l porți zilele astea în loc de sanda: Ada, te iubesc?!?!

Touché!

Și așa e: am ieșit, încă drogată, de la urgențe și efectiv nu mi-a răspuns nimeni la telefon. Nenea taximetristul săracul mi-a scos medicamentele de la farmacie în timp ce eu plângeam în hohote pe bancheta din spate. Nici nu știu motivul exact pentru care plângeam așa tare: că EFECTIV nu a fost nimeni alături de mine când chiar am avut nevoie sau că EFECTIV am o gaură în loc de deget la piciorul stâng.

Nu m-a iubit nimeni încă. Dacă m-ar fi iubit nu ar fi plecat vreodată de lângă mine. Nu l-am cunoscut încă. E treaba mea să-l caut și nu o să-l găsesc nici la biserică, nici la mănăstire. Habar nu am ce înseamnă asta sau cum se face.

15871dc179dce4971674961b5c6feae7

Ideea e că bărbatul ăsta atât de ușor de iubit, chiar și fără flori, nu e cel pe care îl aștept de fapt. Și, în adâncul sufletului meu, știam asta.

Misteriosul meu domn mai avea multe să îmi spună, dar răspundea doar la ce întrebam eu. Iar eu nu știam ce să-l întreb; zici că mi se blocase limba (ca niciodată). Așadar, după cum el a spus, ne vom mai auzi.

P.S. ..adio tocuri o vreme

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s