Regulile de supraviețuire în autocar a burlacei zilelor noastre

5b91b00b3a0962376b9f7adeb77690b7

Înainte să va întrebați cine merge cu autocarul în concediu, vă invit să priviți stațiunile de ski în zilele de sâmbătă când pleacă și vin zeci de autocare pline cu turiști de pretutindeni. Evident, cu mașina proprie și avionul e mult mai comod, dar și autocarul e o alternativă foarte bună. Însă, pentru ca această alternativă să fie bună, e musai de urmat cu sfințenie următoarele reguli esențiale de supraviețuire:

1.Așează-te lângă bărbați (singuri; că de-s cu partenera și faci ce urmează să citești, nu o să iasă bine). Șansele să fii cea mai răsfățată din autocar sunt extrem de mari.

2.Cherchelește-te doar la dus. Toată lumea e fericită în drum spre stațiunea montană, sticlele cu tărie zboară de colo colo, toți sunt darnici. Bea ce primești și oferă mai departe alcoolul ce-l ai. Vei fi astfel fata de gașcă de pe scaunul de lângă și-ți va fi foarte ușor să aplici apoi regula 5.

3.Trusa de cosmetice trebuie să conțină: pastă și periuță de dinți, șervețele uscate și umede și o pilă de unghii (drumul e luuunnngggg, deci ai vreme să le dai forma aia de care în veci n-ai vreme).

4.Pregătește-ți sandvich-uri cu ingrediente cât mai uscate (știu că e grozav sosul agape, dar chiar vrei să simți cum miroase după vreo câteva ore în autocar?)

5.Exersează-ți privirea de cățeluș flămând și înlăcrimat (REGULĂ FUNDAMENTALĂ… funcționează de fiecare dată!): Nu reușești să ajungi la geanta îndesată în compartimentul de deasupra ta? Ochii mari, umezi și rugători vor ridica în picioare minim doi din masculii de lângă tine fără să le ceri asta.

6.Obișnuiește-te cu mirosul. Chiar și în mașina privată, după țânșpe mii de ore de călătorie, se încinge atmosfera. De ce ai crede că într-un autocar plin-ochi aromele ar fi de trandafir și mosc???

7.Du-te la toaletă la bărbați. Pauzele se fac o dată la 3-4 ore iar din cele 15 minute alocate este foarte posibil ca 14 să le petreci la rând la toaletă. Fii fată deșteaptă și du-te la bărbați: nu e rând și, dacă se întâmplă să îi zărești bărbăția vreunuia (deși nu prea ai avea cum, că doar nu e expoziție), nu va fi cu supărare de nici o parte (pe cuvântul meu).

8.Nu-ți uita acasă (sau în bagajul mare) căștile audio!!!! Dacă totuși se întâmplă nenorocirea, aplică regula numărul 5 pe vecinii tăi (descriși la regula 1 și cu care ai socializat deja utilizând regula 2). Și dacă nu se potrivesc căștile vecinului la telefonul tău (da, este posibil, vorbește experiența din mine) încearcă fraza: Așa-i că nu ai nevoie nici de telefon? (așa-i că are, dar no, ce să facă cu tine având în vedere privirea ta de cățeluș flămând înlăcrimat  << nu uitat de regula 5, e vitală!! >>).

9.(utilizând deja binecunoscutele reguli  2 și 5) Asigură-te că o să ai parte de un somn cât mai odihnitor posibil (având în vedere condițiile date) pe minim 2 scaune. Mai precis: ocupă locul de la margine și așează-ți picioarele peste picioarele vecinului de vis-a-vis (nu-i va fi comod, dar având în vedere că ai aplicat cu succes regulile 2 și 5, nu va avea nimic de obiectat.. poate te alegi și cu un masaj în talpă). Dacă ai norocul chior să dai peste un vecin mai înalt care nu încape nicicum în scaun și alege să doarmă undeva pe la jumătatea culoarului, te poți așeza liniștită în brațele vecinului rămas (pe care, evident, l-ai îngrămădit deja pe locul de la geam <<dar, nu-i așa, datorită regulilor 2 și 5 bine aplicate, nu va avea nimic de chițăit>>) și întinde pe locul gol de lângă el, peste culoar și cu tălpile pe scaunul tău gol de vis-a-vis. Experiența-mi spune că poziția vine și cu mângâieri pe creștet.

10.Ia cu tine o pernă și o păturică. Dacă ți-e cald, le poți așeza în compartimentul de deasupra. Dacă ti-e frig, vor fi extrem de binevenite. Iar dacă se încinge atmosfera în cursul nopții celei lungi și brusc vecinul pare mai atrăgător decât la lumina zilei, vei masca cu succes tot ce trebuie să rămână ascuns.

Absolut toate aceste reguli le-am testat în decursul ultimilor 6 ani (da, chiar și regula 10). Pentru mine au funcționat. Până la urmă a contat mai mult destinația decât călătoria, așadar 24 de ore într-un autocar nu sunt chiar așa de lungi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s