Cea mai frumoasă zi a lui 2015

Cea mai frumoasa zi a mea din 2015 a fost 3 octombrie. Am realizat asta azi, plimbându-mă prin parc alături de prietena mea și cățelușa ei. Eram în apropierea Muzeului Satului, era soare și mi-am amintit cât de frumoasă a fost ziua aceea.

3 octombrie a picat într-o sâmbătă. Am început ziua ca oricare altă sâmbătă: clasica mea omletă cu salata de roșii lângă și o ceașcă mare de cafea cu lapte. A urmat apoi ritualul săptămânal de curățenie generală. De cum am terminat treburile gospodărești, am mers la ai mei să iau prânzul cu ei. Eram îmbrăcată de casă și afară erau către 25 de grade. Nu mai știu ce făceau prietenii mei, cât că mi-am zis ca nu pot irosi o zi așa frumoasă și e absolut necesar să fac ceva, chiar și singură. Am hotărât deci să pun în aplicare vechea mea dorință: o zi în curtea unei case din muzeul satului. M-am întors acasă cât să îmi iau cartea și am pornit spre muzeu. Pe drum m-am oprit și mi-am cumpărat și o caserolă mare de înghețată; adevărul este că terasa aia ce vinde înghețată tocmai la intrarea în parc e strategic așezată acolo de ani de buni și nu ai cum să treci pur și simplu prin fața ei.

Ajunsă la muzeu, am cerut permisiunea să intru cu înghețata și am rugat doamna de la poartă să îmi recomande o gospodărie mai retrasă unde să pot sta liniștită pe iarbă, să citesc în voie, să mă pot relaxa. După o scurtă plimbare printre gospodăriile muzeului, am găsit și locația mea ideală. M-am așezat pe iarbă în mijlocul curții și mi-am savurat înghețata. Era liniște și cald. Bătea un vânt liniștitor ce mă atingea și mângâia și firele de iarbă din jurul meu. Frunzele stejarului din fața casei se aplecau în fața vântului și cântau în ritmul lui. Era tabloul perfect, l-am trăit! Am început apoi să citesc și, pe nesimțite, m-am întins pe iarbă pentru a-i permite soarelui să mă acopere. Am adormit. Am dormit cam 40 de minute și a fost un somn extrem de odihnitor. M-am trezit cu umbra pe mine. Un avion de mici dimensiuni îmi tulbura liniștea. Am mai stat câteva minute și am plecat.

20151003_151516-EFFECTS

Să știți că v-ați bronzat domnișoaro! mi-a spus doamna de la poartă.

Am ațipit, m-a prins doar pe obrazul stâng.

S-a amuzat doamna pe seama mea. Spunea că mulți vizitatori i-au spus de-a lungul anilor că vin de fapt să se relaxeze și nu neapărat să vizitele casele, dar sunt singura care am adormit (din cunoștințele ei) vreodată în curtea muzeului.

De ani de zile vroiam să citesc în muzeul satului, singura zonă cu adevărat liniștită din oraș. Mi-a întrecut așteptările experiența.

A doua zi am mers pe munte cu colegii de la birou într-o zonă care-mi provoacă mai mereu vise cu ochii deschiși. Acela e peisajul meu de evadare de vară (cel de iarnă rămâne în Alpii Francezi).

20151004_133130

Șaua Dia – Pleștioara

Azi am rememorat zilele frumoase ale anului acesta. În ultima vreme tot la asta mă gândesc. Încă nu am început bilanțul; poate ăsta-i motivul.

Un gând despre &8222;Cea mai frumoasă zi a lui 2015&8221;

  1. Pingback: Cea mai frumoasă zi a lui 2016 | Enbata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s