La școală uram chimia. În viață mi-e dor de ea, dar n-o mai întâlnesc

Eram pe la km 12, din cei 16 parcurși ieri pe un traseu montan desprins din iad. Epuizasem toate subiectele de interes major. Am deschis iar subiectul de ce noi nu.

-De ce noi nu încercăm să vedem cum ar fi?

-Pentru că s-ar strica totul între noi! Pentru că nimic nu ar mai fi la fel.

Eram în excursie cu amicul meu, cel cu care pot dezbate absolut orice subiect. Ne știm de ani buni, dar am devenit mai apropiați abia de vreo 2 ani. El este iubitor de natură și l-am rugat să mă scoată din oraș pentru câteva ore. Am pornit într-o scurtă (zise el) drumeție spre un loc pe care-l văzusem în pozele lui, dar de care nici nu auzisem.

10665943_853817441304789_823046103502197815_nDiscuțiile noastre sunt în general foarte deschise, chiar nerușinate. Evident, deseori ne-am întrebat cum ar fi să ajungem o dată între aceleași cearceafuri, dar, de fiecare dată, eu am refuzat categoric ideea. Mereu am spus că, dacă vom face asta, vom pierde tot. Ieri mi-am schimbat argumentul.

-Pentru că nu simt chimia.

Recunosc că habar nu mai am cum e să simți chimia aceea. Îmi amintesc că e un sentiment al naibii de fain. Îmi amintesc că face aerul să fie mai greu, că oprește timpul și că îi face pe toți ceilalți din jur să dispară. Îmi amintesc că îți accelerează pulsul și îți colorează obrajii. Poate că e fix așa până să suferi de inimă frântă. Poate că apoi nu o mai întâlnești. Sau poate că o întâlnești, dar nu mai are același gust.

Cu siguranță doar aceea chimie m-ar putea ridica azi din pat, când și părul mă doare de la atâta febră musculară.

De chimia aceea mi-e dor. Mă sperie cât de rece am ajuns să fiu.

chimie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s