Cu 8 ani prea târziu… iartă-mă

Mi-am zis că nu e târziu, nici după aproape 8 ani să ofer cuiva acel „Iartă-mă” care, deși nu mi s-a cuvenit să-l zic, a fost atât de dorit pentru a putea încheia o etapă.

2a6eebe90c17e988165339c6c6d466b1M-am întâlnit ieri, după foarte mulți ani, cu cea pe care eu am înlocuit-o. Este vorba de cea care femeile se tem cel mai mult: FOSTA. În cazul meu, este vorba de fosta.. fostului. Mă măcina o întrebare de aproape opt ani și ieri am avut ocazia să închei această etapă.

Am văzut-o pe marginea piscinei, își privea copiii cum se joacă. Cu corpul ușor diferit și chipul exact același, era în fața mea cea de care era el atunci legat prin amintiri calde încă. Mă asteptam să mă roadă ciuda iar. Nu a mai fost cazul; au trecut prea mulți ani. Mi-am luat inima în dinți și am abordat-o. Întrebarea mea era simplă:

-Erați voi despărțiți când am inceput noi să fim „noi”?

-Nu.

Supriză?! .. Nu cred. Bănuiam ceva, deși el nu-mi confirmase niciodată.

Fără să știu, am intrat atunci într-o relație alături de un bărbat care se afla deja într-o relație de lungă durată. Hmmm, sună cunoscut.. oare unde am mai auzit eu povestea asta?…hmmm.. O da! Am pățit-o și eu, exact la fel, tot cu el, tot de Crăciun, după și mai mulți ani decât ea. Unii ar putea spune că mi s-a întors roata absolut identic. Eu spun că s-a întors, dar nu roata cui trebuie. Nu am fost eu vinovată, la fel cum nu e nici Pisi-cea-nouă vinovată. Acum eu sunt motivul ei de panică, eu sunt FOSTA. Și acum, cunoscându-l cum e el de fapt, știu sigur că are motive să fie panicată: și din cauza mea și din cauza altora.

Mi-am cerut iertare fostei că i-am provocat suferință. Nu a fost intenția mea să fie așa; nu am știut că el este într-o relație. Eu am fost responsabilă pentru dărâmarea viselor ei. Știu că simpla mea existență mi-a urât-o, la fel cum eu am ajuns Crăciunul trecut să îi neg existența tinerei Pisi-celei-noi.

Am lăsat-o pe marginea piscinei privindu-și cei 3 copii cum se joacă în apă. Căsătorită de 6 ani deja, ea era foarte detașată de subiectul pentru care o abordasem. M-am ușurat de o povară; nu mi s-a cuvenit mie să fac asta, dar am știut că trebuie să o fac. Am considerat că, deși au trecut atâția ani, ea merită o finalitate demnă a acelui capitol și nu una lașă și plină de minciuni… și știu că și eu merit asta. Sunt o egoistă poate și am făcut-o doar pentru mine. Poveștile noastre fiind absolut identice, am considerat poate că asta e și finalitatea mea demnă… și sincer, n-o văd pe Pisi-cea-nouă făcând asta prea curând.

075c442cc9be0e7af62829d6f2b49875

Cred că un „Iartă-mă” spus din suflet poate face mai mult bine celui ce-l spune decât celui ce-l aude.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s