Femeia ping-pong

ImagePentru EL nu ai fost suficient, EL a vrut altceva. În mijlocul drumului ce pornește în sute de direcții, nici una înspre casa LUI, ai ales la întâmplare o cărare. Erai dezorientată și, evident, ai ales prost. Dar nu știai asta atunci. Credeai că ai nimerit-o din prima.

Noul-el era doar de umplutură (te amăgeai), astupa craterul lăsat de EL și ție îți convenea peticul. Dar noul-el avea alte planuri pentru tine. În viața lui ai fost doar o pală de vânt: nu erai, ai apărut și a trebuit să pleci. Te-a pasat amicului lui, că și lui i-ar fi prins bine o gură de aer proaspăt. Tu te-ai dus voioasă. Bine că te-a vrut cineva, oricine! N-a mai contat că ei te-au pasat de la unul la altul. Preț de câteva ore aparțineai a ceva despre care credeai că ar fi putut fi real.

În partida lor de ping-pong, tu ai fost singura care s-a izbit de masă și de fileu și de palete. Ziceai că nu e chiar așa de dureros; dureros a fost când te-a trântit EL în mijlocul drumului ce duce în sute de direcții. În mijlocul partidei, tot pe EL l-ai urât pentru durere; din cauza LUI ai ajuns așa. EL este singurul vinovat pentru absolut TOT ce ți se întâmplă rău, ai hotărât atunci pe loc!

Iartă-L acum dacă ai puterea! Iartă-L sincer și te vei elibera. Nu-L mai ține captiv în inima ta, chiar și pentru a-L învinui. Nu-L mai scrie cu majuscule, nu mai e absolutul tău.

Și nu mai fii mingea lor de ping-pong, lasă-i să joace singuri. Ridică-te din mijlocul drumului, deschide ochii, studiază direcțiile, mai rămâi un pic pe loc dacă nu ești sigură care e calea. Calea se va arăta cu siguranță. O vezi deja, dar îți vine greu să faci primul pas. Iartă-l și vei vedea că pașii ți se vor îndrepta numai înspre direcția cea bună. Uite că, timid, ai reușit să faci din EL – el. Felicitări!

(Milton Avery, Ping Pong Players)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s