Serena a mea

Avem aproape 9 ani de când ne cunoaștem. Tot atâția de când ne iubim. Vorbesc de Serena a mea.

ImageNe-am cunoscut de ziua mea. Era Crăciun și împlineam 19 ani. Sora mea era prea ocupată atunci cu un handralău și m-a convins să ies, de ziua mea, cu colega ei de muncă pe care nu o cunoșteam. Am mers mai mult pentru a nu sta în casă. Am stabilit telefonic ora și locul unde ne vom vedea. Ea nu locuiește în oraș și i-am spus în mare zona. Era cu mașina și a oprit destul de departe de strada mea. Era frig și eu eram prea dezbrăcată pentru noaptea aceea. Un Tico alb aștepta cu motorul pornit.

Ea o fi, mi-am zis.

Am intrat în mașină, m-am așezat pe bancheta din spate și apoi m-am prezentat. Mirosul mașinii ei mi-a rămas în memorie. Ea venise cu o domnișoară. Drumul până la club a fost ciudat; chiar nu aveam ce să povestim. Apoi s-a întâmplat ceva, nu știu. Din acea seară am rămas cele mai bune prietene. Între timp, Tico-ul a fost înlocuit cu o mașină ce a trecut prin toate botezurile posibile.

În cei aproape 9 ani am avut vreme să ne petrecem toate concediile împreună, toate sărbătorile, aproape toate Revelioanele. Alături de ea am trecut prin momente grele, prin zile triste. Mai multe au fost însă zilele fericite, momentele de nebunie sinceră. Lângă ea sunt în largul meu. Din partea ei primesc doar răspunsuri sincere, oricât de dureroase ar fi.

Am făcut împreună cele mai mari nebunii posibile. Oricât de tâmpită a fost ideea, mi-a stat alături în seara în care mi-am pierdut, intenționat, buletinul acasă la un el doar pentru a-l face să mă observe. Am rupt inimile polițiștilor de pe autostrada ungară, pentru ca apoi să ne escorteze o bună bucată de drum. Am participat împreună la cele mai sălbatice petreceri din stațiunea franceză unde ne petrecem concediile de iarnă; am miorlăit tot drumul de la pârtie până la hotel; am făcut sensul giratoriu la pas în mijlocul unui viscol; am urcat treptele alea blestemate în patru labe, pentru că alcoolul din sânge nu ne permitea mai mult. Am mers împreună la poliție, râzând în hohote (după o noapte de plâns), în dimineața de după furtul poșetei . Ne-am pus la punct alibiurile până la ultimul detaliu, de câte ori a fost necesar.

Am plâns împreună pe o bancă din Centrul Vechi al orașului, cu sticla de wiskey într-o mână și pachetul de țigări în cealaltă, în noaptea în care visul ei s-a sulberat. Vom face același lucru în noaptea în care și al meu vis se va spulbera (și mă tem că nu mai e mult până atunci). Banca ne așteaptă, știu. Cred că, printre lacrimi, am și cântat.

Ne-am dat una alteia „n” sfaturi pe care nu le-am mai respectat în veci. Am stabilit, de comun acord, că suntem din titan și nimic nu ne mai poate dărâma (bullshit, ne mai prăbușim și noi din când în când). Sunt zile în care nu ne vedem și nu ne sunăm deloc. Sunt apoi zile în care preț de câteva minute părăsim locul de muncă pentru a fugi una la alta. Nu avem neaparat ceva să ne spunem, dar trebuie să ne vedem.

Azi e ziua ei. Serena a mea trece la capitolul următor. Cred că de acum urmează fericirea ei, aia adevărată. E vremea să fie așa. Și eu promit să fiu acolo: să o țin de braț dacă are nevoie, să-i dau sfaturi pe care nici eu nu le urmez, să beau și shoot-ul ăla care sigur îmi va da peste cap stomacul (dar trebuie băut că, deh, așa e filmu’), să râd cu ea, să plâng cu ea, să mă bucur de bucuriile ei.

Promit de asemenea că urmează și poza aia pe care eu am visat-o: pe canapeaua din livingul ei, ea mireasă, eu lângă ea. Fețele ne vor fi în umbră și lumina va cădea pe sticluțele mici de Jager, cu care închinăm.

Serena, să trăiești mai mult decât mine!

Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s