Prima dată

Înainte de culcare, în fiecare seara, îmi las părul desfăcut. Azi, în timp ce-l despleteam, mi-am adus aminte de unde a pornit obiceiul acesta al meu de a dormi cu părul dezlegat.

Image

Prima dată când am dormit cu un băiat eram destul de mică. Eu eram în școala generală, el la facultate. Era colegul verișorului meu din Bistrița. Eu eram acolo, într-o vizită la sfârșit de săptămână, cu familia. El își petrecea câteva zile în casa unchilor mei. Țin minte că am mers, împreună el, verișorul și sora mea, la o discotecă dintr-un mic orășel apropiat. Era sfârșit de noiembrie. Am dansat cu el pe melodia celor de la Bere Gratis – „Vino mai aproape”. În timpul dansului, m-a mințit că ninge afară și eu am ieșit repede să văd. Ajunși acasă, urma să dormim toți patru într-o cameră în care se făcuse pentru prima dată foc în soba de teracotă. Mirosea îngrozitor camera. Nu mai știu de ce sau cum am ajuns eu să dorm cu el. Știu sigur că aveam un păr foarte lung și obișnuiam să dorm cu el legat. Mi l-a desfăcut și a zis să nu mai dorm niciodată așa. Nu am mai făcut-o. Mi-a dăruit a doua zi o șapcă portocalie pe care scrie UNOX și pe care încă o păstrez.

Image

Prima dată am fumat în Covasna, în timpul celor 18 zile anuale de recuperare cardiacă. Stăteam, într-un un internat cu 3 etaje, copii din toată țara. Pentru mine era precum o tabără, îmi plăcea mult să merg și îmi făceam prieteni foarte repede. De cum ajungeam acolo, doctorul de serviciu ne făcea „instructajul”: cine nu respectă ora de stingere, pleacă acasă; cine nu se prezintă la proceduri, pleacă acasă; cine nu participă la sport, pleacă acasă; cine fumează, pleacă URGENT acasă! Dar, cu cât era mai interzis, cu atât era mai palpitant, evident. Eu eram singura din grup care nu știa să fumeze, așadar noua mea prietenă din Târgu Mureș a considerat că este absolut necesar să învăț. M-au dus sub bradul cel mare de la marginea râului, mi-au pus țigara în gură, mi-au spus să trag fumul în gură, apoi aer tare în piept și să zic: vine mama!. Am executat, am tușit, mi-au dat lacrimile, dar am făcut-o.

Image

Prima dată am fost părăsită în clasa a 9-a, la începutul lunii decembrie. Eram de 3 luni cu acel băiat, elev în clasa a 10-a a Seminarului Teologic. L-am iubit mult, a fost prima relație serioasă prin care am trecut. Fusese un iubit tare atent; intr-o zi mi-a adus biscuiți moi, să pot mânca deoarece fusesem la dentist.  Azi el este preot, este căsătorit și are 2 copii.

Prima dată am condus într-o zi de 1 Mai. Nu aveam 18 ani; eram cu părinții la iarbă verde. Tata s-a hotărât că e momentul să mă învețe. Am trecut cu Dacia peste pătură; mama și sora mea s-au slavat în ultimul moment. Tata nu m-a certat, a zis doar: A fost foarte bine, numa’ data viitoare încearcă să ocolești pătura.

Prima dată am văzut trupul unui bărbat la 17 ani. N-a fost atunci acea prima dată, ci la câțiva ani după acea seară și cu un altul, dar nu acolo vreau să ajung acum. De la el am învățat să-mi las șosetele pe picioare chiar dacă trupul mi-e gol.

Prima dată am primit flori de la un băiat de 8 Martie. Eram în clasa a 12-a și el, student în anul II, mi-a dăruit un buchet de crini imperiali. Am fost atât de mândră de florile mele! Dar eu sunt o împiedicată. Mergeam, mândră de tot, cu buchetul în mâna dreaptă; era zăpadă și mai aveam 100 m până acasă când am alunecat pe aleea dintre blocuri. Dar în aer, în poziția Matrix, mi-am dat seama că urmează să cad fix pe flori și, cu o viteză ce o depășește pe cea a luminii, am repoziționat florile. Am căzut pe umăr și am avut o contuzie urâtă. Partea (cea mai) bună a fost că florile au rămas intacte. Partea proastă a fost că a doua zi, la liceu, s-a răspândit zvonul că am căzut în urma unei pentreceri de 8 Martie inundate în alcool.

Image

Prima dată am schiat în ianuarie 2007. Nu aveam echipament și nici costum, așadar m-am prezentat pe pârtie în jeanși. În loc de schiuri, pentru început, am primit schiuri Big Foot. Am fost senzația pârtiei, absolut toată lumea se uita la mine. Cred că am și plâns din cauza asta. A doua oară, doar schiurile au rămas aceleași.

Image

Prima dată, acea prima dată, a fost într-o joi seara. A fost frumos: lumânări, muzică… Detaliile le păstrez pentru mine.

Prime dăți vor mai urma, iar eu voi încerca să memorez toate detaliile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s